Mylaps Championchip

Voor alle deelnemers aan de Horaloop zal de tijdregistratie plaatsvinden via een Mylaps ChampionChip.
De Mylaps ChampionChip is een vederlichte high-tech chip in een speciaal ontwikkelde behuizing, die aan de veter van de loopschoen moet worden bevestigd. Je moet je chip bevestigen tussen de eerste en tweede rij gaatjes, aan de veters van je loopschoen. Bevestig de chip niet in de lus van de veter. Losraken van de lus kan namelijk verlies van de chip betekenen. Belangrijk is de dat de centrale buis van de chip naar beneden wijst.

Hoe word ik geregistreerd?

Bij de start en de finish liggen tartanmatten. Wanneer je met je voet, waaraan de chip bevestigd is, op de tartanmatten stapt, word je code geregistreerd samen met je tijd. Let op dat je chip wel aan de schoen is bevestigd. Anders is er geen registratie mogelijk.

Chipconcept van Mylaps

Let op: vanaf 2022/2023 zal het gebruik van de gele en groene chip niet meer mogelijk zijn.

Daarom wordt er van af heden ook geen groene koopchip meer aangeboden. We gaan nu over op het gebruik van witte huurchips als je nog geen eigen groene of gele chip hebt.

Als je al een groene chip hebt, kun je hiermee ook lopen bij een van de afstanden van de Horaloop. Je betaalt dan € 1,25, voor het gebruik van deze groene chip.  Natuurlijk kun je ook je gele chip gebruiken, je bent dan geen vergoeding verschuldigd.

Bij de jeugdlopen is het alleen mogelijk om een chip met enkelbandje van de organisatie te gebruiken.
Is de chip en enkelbandje niet voor 2 december 2021 ingeleverd bij de organisatie je dan brengen we alsnog € 12,50 (de borg) in rekening.  

 De opties bij de Horaloop op een rijtje:

  • Je hebt al een eigen GELE MyLaps ChampionChip. In dat geval kun je met je eigen persoonlijke chip meedoen en betaal je niets extra voor het gebruik van de chip.
  • Je hebt al een eigen GROENE MyLaps ChampionChip. In dat geval kun je met je eigen groene chip meedoen en betaal je € 1,25 gebruikers vergoeding.
  • Je huurt een WITTE  MyLaps ChampionChip en ontvangt die samen met het startnummer. Je betaalt hiervoor € 2,25. Deze chip moet na de finish weer worden ingeleverd.Is de chip en enkelbandje niet voor 2 december 2021 ingeleverd bij de organisatie,  dan brengen we alsnog € 12,50 (de borg) in rekening.